فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال سوم شماره 2 (تابستان 1390)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال سوم شماره 2 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرهاد رحمانی نیا صفحه 7
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه بین درصد چربی بدن با دراز و نشست، دو 45 متر، پرش جفت و دو 94 متر در دختران دانشجوی دانشگاه گیلان است. بدین منظور 118 دانشجوی دختر با میانگین سنی 5 ± 23 سال از دانشگاه گیلان انتخاب شدند.
    نمونه گیری به صورت روش غیرتصادفی هدفدار و در کلاس های درس تربیت بدنی عمومی صورت گرفت. اندازه گیری درصد چربی بدن با کالیپر از سه ناحیه پشت بازو، فوق خاصره و ران مطابق با روش جکسون پولاک انجام شد و مقادیر با بهره گیری از نوموگرام ریون و باون به درصد چربی تبدیل شد. برای حرکت دراز و نشست تعداد حرکات در یک دقیقه ثبت شد و پرش جفت، دو 94 و 45 متر سرعت نیز مطابق با مقیاس های ایفرد صورت گرفت. در نهایت پس از بررسی توصیفی اطلاعات به دست آمده از ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده شد که نتایج نشان می دهد بین درصد چربی بدن با پرش جفت همبستگی معکوس معنی دار وجود دارد که می توان نتیجه گرفت افزایش چربی بدن می تواند در کاهش قدرت و توان پاها نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: درصد چربی، توده بدون چربی و آمادگی جسمانی
  • حیدر صادقی، مریم نجفی، مسعود گلپایگانی صفحه 13
    شناسایی ویژگی های آنتروپومتری شناگران، یکی از عوامل تاثیر گذار در بهبود سطح کیفی اجرای مهارت های شنا و ارتقای رکورد در این رشته ورزشی است. هدف از انجام این تحقیق، تعیین رابطه بین ویژگی های آنتروپومتری با تندی 50 و 100 متر در شنای کرال سینه و کرال پشت شناگران دختر برتر استان تهران بود. ویژگی های آنتروپومتری 18 شناگر برتر 16-12 ساله شامل قد، طول و محیط اندام ها، ترکیب بدن و نوع پیکری اندازه گیری شد. تندی 50 و 100 متر نیز با استفاده از رکوردهای عملکردی هر نفر محاسبه شد. با استفاده از روش همبستگی پیرسون، رابطه بین ویژگی های آنتروپومتری با رکوردهای تندی 50 و 100 متر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تنها بین قد و محیط ساعد با تندی 50 متر و محیط باسن و طول ساق با تندی 100 متر در شنای کرال سینه رابطه معنی داری پیدا شد. یافته های تحقیق نشان داد که آزمودنی های شرکت کننده در این تحقیق در شنای کرال سینه و کرال پشت، به غیر از چند مورد، از ویژگی های آنتروپومتری لازم برای این مهارت ها برخوردار نیستند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در انتخاب شناگران نخبه کشور توجه به ساختار فیزیکی و آناتومیکی به عنوان زیربنایی استعدادیابی مورد توجه قرار نمی گیرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های آنتروپومتری، تندی 50 و 100 متر، شنای کرال سینه و کرال پشت
  • رسول حمایت طلب، عبدالله قاسمی، مریم مومنی صفحه 23
    هدف از این پژوهش، مقایسه میزان سلامت روانی و آمادگی جسمانی دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی و سال سوم دبیرستان است. به این منظور 80 نفر از دانش آموزان شهرستان دلیجان که 40 نفر آنها دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی و 40 نفر دیگر دانش آموزان سال سوم دبیرستان بودند، به طور تصادفی انتخاب شدند. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی مقایسه ای است و به منظور جمع آوری اطلاعات لازم در زمینه ویژگی های روانی دو گروه از دانش آموزان از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) فرم 28 سوالی استفاده شد. همچنین برای اندازه گیری میزان آمادگی جسمانی دانش آموزان دو گروه، از آزمون استاندارد شده ایفرد استفاده شد. به منظور مقایسه ویژگی های روانی و آمادگی جسمانی دانش آموزان دو گروه (بررسی فرضیه های تحقیق) از آزمون آماری T گروه های مستقل غیر همبسته و برای سنجش ارتباط بین سلامت روانی و آمادگی جسمانی در دانش آموزان هر گروه، از ضریب همبستگی پیرسون و برای سنجش مقدار اختلاف بین ضریب همبستگی سلامت روانی و آمادگی جسمانی دو گروه از آزمون Z فیشر استفاده شد. نتایج نشان داد دانش آموزان سال سوم دبیرستان در مقیاس های اضطراب و بی خوابی، علائم نارساکنش اجتماعی، علائم افسردگی، سلامت عمومی، استقامت قلبی – تنفسی، استقامت عضلات کمربند شانه ای و انعطاف پذیری، نسبت به دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی، در شرایط بهتری قرار داشتند. همچنین بین آمادگی جسمانی و سلامت روانی هر دو گروه ارتباط معنی داری مشاهده شد و دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی از نظر ضریب همبستگی بین آمادگی جسمانی و سلامت روانی در وضعیت بهتری نسبت به دانش آموزان سال سوم دبیرستان قرار داشتند.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، آمادگی جسمانی، دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی، دانش آموز سال سوم دبیرستان
  • سیدعبدالحمید احمدی، ابراهیم جوادی، منوچهر قوجایی، شاهین آخوندزاده صفحه 31
    در این تحقیق تاثیر مصرف عصاره گیاه مریم گلی و مکمل کولین بر عملکرد عضلانی و خستگی محیطی بازیکنان فوتبال طی انجام پروتکل ورزشی دوهای شدید متناوب خاص فوتبال بررسی شد. پس از مطالعات مقدماتی، انتخاب نمونه، مشخص شدن گروه های آزمایش و دارونما و تعیین و تهیه ی ابزار و وسایل گردآوری داده های تحقیق، نمونه ی 18 نفری انتخاب و سپس به طور تصادفی به سه گروه شش نفری آزمایش و دارونما تقسیم شدند. هر یک از گروه ها دو و نیم ساعت قبل و حین اجرای پروتکل ورزشی به ترتیب تحت تاثیر یکی از شرایط آزمایشی مصرف مکمل های عصاره ی گیاه سیج (مریم گلی)، لسیتین (کولین) و دارونما قرار گرفتند. زمان فعالیت تا بروز خستگی و میزان درک فشار کار نیز در مرحله آخر پروتکل ورزشی اندازه گیری شد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد مصرف مکمل کولین و عصاره گیاه سیج، ضمن ممانعت از کاهش مقدار کولین پلاسما نسبت به مقدار اولیه، موجب افزایش سطح کولین و استیل کولین و تقویت اعصاب کولینرژیک و در نتیجه موجب حفظ توان انفجاری بی هوازی، کاهش احساس خستگی، افزایش احساس توانمندی، افزایش زمان فعالیت بدنی تا بروز خستگی و کاهش درک فشار کار (فعالیت بدنی) بازیکنان فوتبال مرد بزرگسال می شود. با توجه به معنی دار بودن نتایج به دست آمده به نظر می رسد مصرف کولین و عصاره گیاه مریم گلی به عنوان مکمل تقویت کننده اعصاب کولینرژیک، که در این تحقیق برای نخستین بار به عنوان مکمل غذایی در ورزشکاران بررسی شده است، در افزایش سطح کولین و استیل کولین پلاسما، و پیشگیری از بروز خستگی در بازیکنان فوتبال و دیگر رشته های ورزشی مشابه موثر باشد. با توجه به نتایج این تحقیق و همخوانی آن با تحقیقات پیشین، می توان نتیجه گرفت که مصرف مکمل های کولین و عصاره گیاه سیج در عملکرد بازیکنان فوتبال نقشی موثر دارد و موجب بهبود عملکرد سیستم عضلانی و تاخیر در بروز خستگی محیطی در اواخر نیمه دوم ورزش فوتبال می شود.
    کلیدواژگان: خستگی محیطی، مکمل غذایی، کولین، مریم گلی (سیج)، درک فشار کار، احساس خستگی، احساس توانمندی
  • اسدالله حسنی، مهوش نوربخش، مهرعلی همتی نژاد صفحه 43
    هدف از این تحقیق بررسی دانش و مهارت های کمک های اولیه دبیران تربیت بدنی و سطح تجهیزات و وسایل کمک های اولیه در مدارس راهنمایی شهر اهواز بود. ابزار اندازه گیری تحقیق حاضر پرسشنامه ای محقق ساخته در دو بخش دانش کمک های اولیه دبیران تربیت بدنی و بررسی سطح وسایل و تجهیزات کمک های اولیه در مدارس بود که روایی آن به روش روایی محتوایی و پایای آن از طریق آلفای کرونباخ برابر (80/0=r) در سطح معنی داری (05/0=α) بدست آمد. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدارس راهنمایی اهواز و دبیران تربیت بدنی آن مدارس تشکیل دادند. کلیه مدارس راهنمایی دولتی (146=n) و دبیران تربیت بدنی آن مدارس (148=n) به عنوان و نمونه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل و تحلیل واریانس یک سویه در سطح معنی داری (05/0=α) استفاده شد. با توجه به یافته های تحقیق و نقش دانش کمک های اولیه دبیران تربیت بدنی در کاهش عوامل خطرزای محیط ورزشی مدارس و مقابله با حوادث و آسیب های مختلفی که بخصوص در ورزش مدارس امکان وقوع دارند، پیشنهاد می شود: مدیران، دبیران تربیت بدنی و مربیان بهداشتی مدارس در راستای توسعه این دانش ها و مهارت ها تلاش کنند. مسئولین تربیت بدنی آموزش و پرورش جهت ارتقای سطح دانش و مهارت های دبیران تربیت بدنی کلاس های منظم باز آموزی دانش و مهارت کمک های اولیه را برگزار کنند و تعریف مشخصی از تجهیزات امداد اولیه در مدارس انجام شده و مدارس نیز با توجه به این تعریف اقدام به تهیه این وسایل کنند.
    کلیدواژگان: دانش کمک های اولیه، دبیران تربیت بدنی، تجهیزات امداد اولیه، جمعیت دانش آموزی
  • شهاب بهرامی، رحمن سوری*، صدیقه حسین پور، بهرام یوسفی، شهرام آهنجان صفحه 53

    هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه تاثیر دو برنامه تمرین مقاومتی و استقامتی بر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی پلاسمای دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه است. بدین منظور 60 آزمودنی در سه گروه مقاومتی (1/2 ± 21 سال، 12/4 ± 175 سانتی متر و 12/7 ± 69 کیلوگرم)، استقامتی (1/3 ± 21 سال، 2/5 ± 171 سانتی متر و 17/5 ± 67 کیلوگرم) و کنترل (1/4 ± 21 سال، 1/3 ± 173 سانتی متر و 13/5 ± 72 کیلوگرم) به صورت تصادفی از جامعه آماری دانشجویان واحد عمومی انتخاب شدند. قبل و بعد از اجرای برنامه تمرین 16 هفته ای به صورت یک جلسه در هفته آزمون های خونی TG،T-COL،HDL،LDL اجرا شد. برنامه تمرین مقاومتی شامل 7 حرکت اصلی با وزنه و برنامه تمرین استقامتی شامل بخش اصلی با وزنه و برنامه تمرین استقامتی شامل بخش اصلی دو تداومی با شدت متوسط بود. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که اثر تمرین مقاومتی بر TG (035/0 = P) و T-COL (003/0 = P) خون آزمودنی های گروه مقاومتی معنی دار و بر HDL (062/0 = P) و LDL (56/0 = P) غیر معنی دار است. از سوی دیگر اثر تمرین استقامتی بر میزانTG (033/0 = P)، T-COL (023/0 = P) و HDL (046/0 = P) خون آزمودنی های گروه استقامتی معنی دار و بر سطح LDL خون (25/0 = P) آنها غیر معنی دار است. نتایج آزمون آنالیز واریانس در مورد تری گلیسیرید و کلسترول اختلاف بین میانگین های گروه های مقاومتی و استقامتی با گروه کنترل نشان می دهد، اما در HDL اختلافی بین میانگین های گروه استقامتی و کنترل مشاهده شد (5% P≤).

    کلیدواژگان: ریسک فاکتورهای قلبی، عروقی، تمرین مقاومتی و تمرین استقامتی
  • توراندخت امینیان رضوی، فاطمه شب خیز، ولی الله دبیدی روشن صفحه 61
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر 18 جلسه تمرین پیشرونده تداومی هوازی بر نیمرخ چربی های خونی در موش های صحرایی نژاد WISTAR بود. بدین منظور پس از مطالعه مقدماتی و همچنین آشنایی با نحوه فعالیت روی نوارگردان، 32 سر موش ماده چاق مسن به صورت تصادفی به گروه های کنترل پیش آزمون، کنترل پس آزمون، تداومی پیش آزمون و تداومی پس آزمون (هر گروه شامل 8 سر موش) تقسیم شدند. آزمون K-S تفاوت معنی داری را در وزن پایه گروه ها نشان نداد. آزمودنی ها در دوره پژوهش در محیطی با دمای 2 ±22 درجه سانتیگراد، رطوبت 5 ±50 درصد و چرخه روشنایی به تاریکی 12: 12 ساعت در قفسه های انفرادی 15 * 15 * 20 سانتیمتر نگهداری شدند. گروه کنترل پس آزمون در کل دوره پژوهش درون قفسه ها نگهداری شدند، درحالی که گروه تجربی تمرینات تعیین شده را انجام می دادند. گروه های کنترل و تجربی پس آزمون پس از 18 جلسه (تمرین هوازی) با شرایط کاملا مشابه کشته شدند. از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف، آزمون t و آزمون ANOVA برای بررسی اختلاف بین گروهی حاصل از آزمایش ها (پیش آزمون، پس آزمون)، LSD و شفه برای تعیین آنکه اختلاف در کدام مرحله و گروه تمرینی وجود دارد، استفاده شد. نتایج نشان داد که تغییرات درون گروهی مقادیر HDL-C، LDL-C، TC و TG گروه تجربی بین پیش آزمون و پس آزمون از نظر آماری اختلاف معنی داری دارد. همچنین تغییرات بین گروهی مقادیر LDL-C، HDL-C و TG گروه کنترل با گروه تجربی پس از 18 جلسه تمرین تداومی هوازی اختلاف معنی داری را نشان می دهد، اما تغییرات بین گروهی TC و وزن از نظر آماری معنی دار نبود. بررسی نتایج تحقیقات نشان داد اجرای یک برنامه ورزشی مناسب مانند برنامه تمرینی مورد استفاده در این تحقیق، با تغییر در ترکیبات بدن از جمله کاهش مقدار چربی (افزایش HDL-C، کاهش LDL-C، TC و TG)، موجب کاهش بروز حمله قلبی می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی تداومی، نیمرخ های چربی، موش های صحرایی ماده مسن
  • مهران شاهین طبع صفحه 73
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی تداومی بر سیستم ایمنی خون است. بدین منظور 25 نفر از دانشجویان پسر 18 تا 23 ساله دانشگاه علوم انتظامی تهران که هیچ گونه سابقه ورزشی منظم نداشتند. به طور کاملا تصادفی انتخاب شدند و پس از انجام معاینات پزشکی لازم و اطمینان از سلامت کامل به مدت 8 هفته، هر هفته پنج جلسه و در هر جلسه به مدت 45 دقیقه تحت یک برنامه تمرینی دوی هوازی تداومی با شدت 70 تا 80 درصد ضربان قلب ذخیره بیشینه به فعالیت پرداختند. عوامل مربوط به سیستم ایمنی خون شامل نوتروفیل ها، ایزوفیل ها، لنفوسیت ها، فنوسیت ها، پلاکت ها و به طور کلی تعداد گلبول های سفید خون بود که به منظور اطلاع از تغییرات احتمالی در عوامل یاد شده، نمونه های خونی قبل از شروع دوره تمرینی و بلافاصله پس از آخرین جلسه دوره تمرینی گرفته شد و در آزمایشگاه ویژه مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور مقایسه وضعیت عوامل مربوط به سیستم ایمنی در قبل و بعد از تمرین، از آزمون t همبسته استفاده شد. نتایج بررسی ها نشان داد که تغییرات حاصله در تعداد گلبول های سفید، نوتروفیل ها، لنفوسیت ها و ایزوفیل ها در قبل و بعد از تمرین معنی دار نبوده، اما در عامل فنوسیت معنی دار بوده است.
    کلیدواژگان: سیستم ایمنی خون، فعالیت هوازی تداومی و دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی
  • امیر رشیدلمیر، احمد ابراهیمی عطری، محمود گودرزی، آرش سعادت نیا صفحه 81
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین ابعاد آنتروپومتریک اختصاصی و قدرت دست برتر بود. به این منظور 18 شناگر پسر تمرین کرده 10 تا 13 ساله عضو تیم هیات شنای مشهد، با استفاده از روش ویسناپو، تحت اندازه گیری 15 مورد از ابعاد اختصاصی دست قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 P< استفاده شد. از بین شاخص های اندازه گیری شده، به جز FSI که رابطه معنی داری با قدرت دست نداشت (412/0 = r و 089/0 = P) شاخص های FS2، FS3، FS4، FS5، TL،IFL، MFL، RFL، LFL،P1، P2، P3، P4، P5، با قدرت دست رابطه معنی داری داشتند (05/0 P<). همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد از بین شاخص های اندازه گیری شده P4 با مقدار آماره 56/0 = R2 (001/0 P<) بهترین شاخص پیشگو برای قدرت دست محسوب می شود.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری دست، قدرت دست، شنا
  • بهرام یوسفی، شهاب بهرامی صفحه 89
    یکی از هدف های عمده هر علم به ویژه روان شناسی ورزش، اندازه گیری پدیده های مورد نظر و دادن جنبه کمی به آنهاست. در این زمینه، پژوهشی با هدف بررسی مقایسه اثر برد و باخت و جهت گیری هدفی بر عزت نفس و احساس خودکارامدی فوتبالیست های لیگ کشور (دسته اول برتر) تنظیم و به مورد اجرا گذاشته شد. بدین منظور 60 آزمودنی با انتخاب تصادفی به عنوان حجم نمونه در جامعه آماری تیم های شرکت کننده در لیگ دسته اول و برتر کشور به پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت و پرسشنامه های وظیفه مداری و خودکارامدی و احساس خودکارامدی پاسخ دادند. پس از استخراج یافته ها و تنظیم جداول توزیع فراوانی، به بررسی داده های حاصله با نورم مندرج در پرسشنامه به ارزیابی میزان عزت نفس و احساس خودکارامدی آزمودنی ها پرداخته شد. به این منظور از روش های آماری T وابسته و T مستقل استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که بین عزت نفس وظیفه مداران قبل از مسابقه و بعد از برد (226%= P) و همچنین بعد از باخت (74%= P) تفاوت معنی داری وجود ندارد. این نتیجه در مورد خودمداران قبل از مسابقه و بعد از برد (186%=P) و نیز بعد از باخت (54%=P) تفاوت معنی داری را نشان نداد، اما بین احساس خودکارامدی وظیفه مداران قبل از مسابقه و بعد از برد (000%=P) و بعد از باخت (000%=P) تفاوت معنی داری وجود دارد. این نتیجه در مورد میزان خودکارامدی خودمداران قبل از مسابقه و بعد از برد (000%=P) و نیز بعد از باخت (000%=P) تفاوت معنی داری نشان داد.
    کلیدواژگان: عزت نفس، خودکارامدی، وظیفه مدار، خودمدار، لیگ کشور
  • فاطمه شب خیز، محمدزهیر حسن، سمیه مهماندوست، مریم حسینیان صفحه 95
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی هوازی فزاینده و یک دوره بی تمرینی پس از آن بر ایمونوگلوبولین های M، G و A در موش های صحرایی ماده مسن از نژاد 14848WISTAR بوده است. به این منظور 48 سر موش 21 ماهه از مرکز تکثیر و پرورش انستیتو پاستور ایران تهیه شدند. آزمودنی ها پس از انتقال به آزمایشگاه در محیطی با دمای 1 20 و رطوبت 45 تا 65 درصد و چرخه شب و روز 12:12 ساعت و در قفس های انفرادی 151520 سانتی متری نگهداری شدند. آزمودنی ها پس از آشنایی با نوارگردان مخصوص جوندگان به طور تصادفی به گروه های تجربی و کنترل (پیش آزمون، پس آزمون و پس از بی تمرینی) تقسیم شدند. برای تشخیص همسانی از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف، تست t و آزمون ANOVA برای بررسی اختلاف بین گروهی استفاده شد. سطح معنی دار بودن آماری 05/0P< تعیین گردید. به طور کلی پس از آنالیز نمونه های خون آزمودنی ها و تجزیه و تحلیل آماری، نتایج نشان داد که: 12 هفته تمرینات تناوبی باعث افزایش سطح ایمونوگلوبولین G و M خون آزمودنی های گروه تجربی نسبت به گروه کنترل می شود. سطح ایمونوگلوبولین A نیز در اثر تمرینات تناوبی افزایش یافته که می تواند به افزایش توانایی عملکرد سیستم ایمنی موش های ماده مسن کمک نماید. اما اختلاف معنی داری بین دو گروه تجربی و کنترل پس از دوره بی تمرینی در میانگین سطح ایمونوگلوبولین G و M سرم مشاهده نشد. همچنین افزایش معنی داری که پس از 12 هفته تمرین در میانگین IgA سرمی دیده می شود، پس از دوره بی تمرینی کاهش یافته که از نظر آماری معنی دار نیست و نشانه اثرماندگاری تمرینات تناوبی می باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی هوازی، ایمونوگلوبولین های G، M و A، موش های ماده مسن
  • محمدحسن طباطبایی، محمود گودرزی، ابوالفضل فراهانی، حسن اسدی صفحه 107
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه بین نوآوری و کارآفرینی در فدراسیون های ناموفق بوده است. در این پژوهش که از نوع مطالعات توصیفی پیمایشی می باشد، تعداد 5 فدراسیون ناموفق که هر ساله از طرف سازمان تربیت بدنی انتخاب می شوند، مورد بررسی قرار گرفته اند. جامعه آماری در این تحقیق 40 نفر است که شامل هیئت رئیسه (5 نفر) و 3 نفر کارشناس از هر فدراسیون (جمعا 8 نفر از هر فدراسیون) می باشد. در این پژوهش رابطه بین نوآوری و کارآفرینی در فدراسیون های ناموفق بررسی گردید و نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین نوآوری و کارآفرینی در مدیران و کارشناسان فدراسیون های ناموفق رابطه مثبت و معنی داری وجود ندارد. این فدراسیون های ناموفق عبارتند از: فدراسیون تنیس، فدراسیون ژیمناستیک، فدراسیون وزنه برداری، فدراسیون گلف و فدراسیون بیس بال.
    کلیدواژگان: نوآوری، کارآفرینی، فدراسیون
|
  • F.Rahmani Nia Page 7
    The purpose of this study is to determine he relationship between body fat percentage and physical fitness componests (sit-ups-45 meters dash- Long Jump – 49 meters Run) in females of University of Gilan. 118 young girls (235 years) were selected non-randomly from P. E. Classes in University of Gilan. Body fat percentage was measured by calliper based on jackson & Pollock method in 3 skinfolds (triceps، suprailiac and thigh) and determined by Raven-Baun and nomogram sit – ups considered in 1-minute and 45 meters dash. Long Jump and 49 meters run were performed according to AAHPERD guidelines. It can be concluded that there is a reverse significant relationship between body fat percentage and long Jump.
    Keywords: Fat Percentage, Fat Free Mass, Physical Fitness
  • H. Sadeghi, M. Najafi, M. Golpayegani Page 13
    Associate Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Tarbiat Moallem University,M.A. in Physical Education and Sport Sciences, Arak University Assistant Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Arak University Recognizing anthropometric characteristics of swimmers as effective factors in improving qualitative performing level of swimming skills is considered influential in increasing records in this field. The purpose of this study was to determine the relationship between anthropometric characteristics and the speed of 50-meter and 100-meter front crawls and backstroke in premier female swimmers of Tehran province. The characteristics of 18 premier swimmers (aged between 12 and 16) including height, length and girth of body, body composition and somatotype were measured. The speed of 50 and 100 meters were measured by applying the operating the records of every individual. We used Pearson correlative method to analyze the relationship between anthropometric characteristics and the speed of 50- and 100-meter records. A significant relationship were observed only between height and forearm girth to the speed of 50-meter front crawl and hip girth and length of calf to thespeed of 100-meter front crawl. The findings of this research implied that the participants, except for some instances, did not enjoy sufficient anthropometric characteristics for front crawl and backstroke. So, it seems that to select these swimmers for the intended skills, there have not been sufficient considerations for physical and anatomical structure of the body.
    Keywords: Anthropometric Characteristics, Speed of 50, 100 Meters, Front Crawl, Backstroke
  • R. Hemayat Talab, A. Ghasemi .M. Moini Page 23
    The aim of this study was to compare physical fitness and mental health of preuniversity and 3rd-grade high school students. 40 pre-university students and 3rd grade high school students of Delijan city were selected randomly and were investigated physically and mentally. For this reason, we used some selected AAHPERD test including 540-meter running, sit up, pull up, agility, and sit and reach tests for physical investigation and general health questionnaire (GHQ) for mentalinvestigation. Results showed that the anxiety and sleep disorder, social function, depression symptoms, general health (mental factors), cardio respiratory endurance, shoulder girdle muscle endurance, and flexibility (physical factors) of 3rd-grade high school students were significantly better than the other group. But, there was not a significant difference in somatic symptoms, abdomen muscles endurance, and physical fitness between the two groups. Meanwhile, there was a significant correlation between physical fitness and general health in both groups. Also, the correlation between physical fitness and general health in pre-university students was better than other students.
    Keywords: Physical, Mental Fitness, General Health, Students
  • A. H. Ahmadi, E. Javadi, M. Ghoujai, Sh. Akhoondzadeh Page 31
    Fatigue as a complex phenomenon is caused by peripheral muscle weakness or by a failure to initiate or sustain a voluntary drive to the muscle by the CNS. During a soccer match, players exercise with a relatively high intensity. It is therefore not surprising that fatigue occurs causing the performance to fall off in the later stages of the match in the second half. Since decision-making as well as technical and tactical aspects are important elements in soccer, fatigue towards the end of the match could cause deteriorations in mental and physical performance. The availability of choline, the precursor of the neurotransmitter of acetylcholine, in the diet is sufficient to meet the body’s requirements under normal conditions. Preliminary evidence indicates that the depletion of choline may limit the performance while oral supplementation may delay fatigue during prolonged efforts. A double-blind design was used to determine the relationship between plasma choline andacetylcholine to fatigue during a soccer-specific intermittent running protocol. Thirty adult male soccer players were divided into three groups randomly: placebo group and two experimental groups that ingested flavored water, lecithin and hydro-alcoholic extract of sage 2.5 hours before and during a soccer-specific intermittent running protocol. The peripheral choline and acetylcholine levels were determined from venous blood samples collected 2.5 hours before, half-time and immediately after the soccer-specific intermittent running protocol. Subjects also completed the POMS and RPE. Based on our observations that during the soccer-specific intermittent protocol or towards the end of the soccer match fatigue in adult male soccer players is associated with reduced plasma choline and acetylcholine, our working hypothesis was that a high ratio of choline and acetylcholine in the plasma prevents peripheral fatigue and subsequently enhances performance in soccer matches.
    Keywords: Peripheral Fatigue, Choline, Sage, Acetylcholine (ACH), Profile of Mood States (POMS), Rating of Perceived Exertion (RPE), Soccer, Specific Intermittent Running Protocol
  • A. Hasani, M. Noorbakhsh, M. Hemmatinejad Page 43
    The purpose of this study was to investigate first aid skills and knowledge of Physical Education (P.E.) teachers and first aid equipment in junior high schools in Ahwaz. The researcher-made questionnaires were used to evaluate research variables. All public junior high schools (n=146) and their P.E. teachers (n=148) were selected as a sample group. The collected data were analyzed by descriptive statistics, independent samples, T test, Pearson correlation and ANOVA at p<0/05.The mean of P.E. teachers’ first aid knowledge (6.33±0.15) was in the middle of the range; the mean of the first aid equipment (10.54±0.40) was in the weak area of the range. There was no significant difference between male and female P.E. teachers in first aid knowledge. There was no significant relationship between the number of students in junior high schools and first aid knowledge to first aid equipment; there was no significant relationship between teacher's first aid knowledge and school first aid equipment. Regarding the safety in P.E. classes and considering these results, we offered the P.E. managers in educational constitutes regular classes to increaseteacher's knowledge and skills. The P.E. teachers and health coaches in junior high schools must participate in regular classes to enhance their first aid skills and knowledge. The first aid equipment in schools must be identified and prepared.
    Keywords: First Aid Knowledge, Physical Education (P.E.) Teachers, First Aid Equipments, Number of Students
  • Sh. Bahrami, R.Soori, S.Hoseinpoor, B.Yosefi, Sh.Ahanjan Page 53

    The purpose of this study was to determine the effects of strength and endurance protocols on plasma cardiovascular risk factor in male students of Kermanshah Azad University. For this reason TG, T-COL, LDL and HDL were measured before and after the training protocols. 45 volunteers male were randomly allocated to endurance group (22±2.2 year, 172.2±5.7 cm and 69.2±6.2 kg), strength group (21±1.7 year, 169±3.1 cm, 71.3±4.2 kg) and control group (22±3.4 year, 171.4±4.7 cm and 72.1±5.4 kg). The control group received no intervention from the investigator but the strength group participated in a 16 week strength training program including 7 original movements. Endurance group continued training program one sessionper week at the same time. Data analysis with dependent T test shows that the effect of strength training on low TG and T-COL levels was significant but on HDl and LDL not significant (P≤5%) the effect of endurance training on low TG, T-COL and high HDL was significant but on LDL plasma not significant (P≤5%).

    Keywords: Cardiovacular Risk Factor, Endurance, Strength Protocols
  • T. Aminian Razavi, F. Shabkhiz, Dabidi Roshan Page 61
    The purpose of this study was to determine the effect of an aerobic continuous training on HDL-C, LDL-C, TC and TG (lipids profile) in old female wistar rats. Thirty two (21.5 months old) female wistar 14848 rats were randomly assigned to two groups (control and experimental groups) and performed 18 sessions (3 days/week) of a treatment running. The rats were treated and used in accordance with protocols approved by Pastor Institute of Iran. Normal distribution of dependent variables was documented by Kolmogorov-Smirnoff test. In case of a significant interaction, T testwas applied to investigate the effect of the two different tests more closely. Post hoc analyses were carried out by Scheffe and LSD tests. The level of statistical significance was P<0.05. The results showed a significant difference in HDL-C, LDLC, TC and TG between pretest and posttest in the experimental group. There was also a significant difference in HDL-C, LDL-C, TG between the experimental and control groups. After 18 weeks, there was no significant difference in TC between the two groups in the posttest. Meanwhile, their weight insignificantly decreased after 18 weeks of aerobic continuous training in the experimental group.
    Keywords: Aerobic Continuous Training, Lipids Profile, Old Female Wistar Rats
  • M. Shahin Tab Page 73
    In this study, twenty five (18-25 years old) students who had not participated in any regular exercises were randomly selected and performed 8 weeks of aerobic exercises. The students exercised 45 minutes, 5 times a week. Variables studied were measured by the scientific comparison of the blood samples before and immediately after the last session of exercises. T-test was used and the results showed a significant difference in the blood factor, monocyte.
    Keywords: Blood Immune System, Continuous Aerobic Exercise, Students, Police
  • A. Rashidlamir, A. Ebrahimi Etri, M. Goodarzi, A. Saadat Niya Page 81
    The purpose of this study was to investigate a possible relationship between specific hand dimensions and handgrip strength in preadolescent swimmers. For this purpose, 18 trained male swimmers (10-13 years old) who were the members of Mashhad Swimming Association participated in this study. The standard method of Visnapuu was used to measure 15 anthropometric parameters of hand. Data were analyzed by Pearson correlation and stepwise multiple-regression tests. Results showed that except FSI parameter which had with no significant relationship with handgrip strength (P=0.89, r=0.412), there was a significant relationship betweenFS2, FS3, FS4, FS5, TL, IFL, MFL, RFL, LFL, P1, P2, P3, P4, P5 parameters and handgrip strength (P<0.05). Also, results of multiple-regression test showed that among all measured parameters, P4 was the strongest predictor of handgrip strength in young swimmers (P<0.001, R2=0.56).
    Keywords: Hand Anthropometry, Handgrip Strength, Swimming
  • B. Yousefi , Sh. Bahrami Page 89
    University of Kermanshah, Azad University of Kermanshah The purpose of this study was to study the effect of wining and losing with respect to objective direction on 60 football players who randomly participated in this study. With respect to the direction aim, the players were divided into ego orientation and task orientation groups. After and before the game, the data were collected using selfesteem and direction aim questionnaires. Independent and dependent T-test indicated no significant difference in self-esteem between task and ego orientation groups before the match and after wining and losing. Average mean of self-esteem in task and ego orientation groups did not significantly change after losing and winning.
    Keywords: Self, Esteem, Task Orientation, Ego Orientation, League
  • F.Shabkhiz, M.Zahir Hasan, S.Mehmandost, M.Hoseinian Page 95
    The Purpose of this study was to determine "The effect of aerobic interval training and detraining on IgG, IgM and IgA in female wistar rats". Frothy – eight, 20 months old female wistar14848 rats were randomly assigned to one of two groups (control and experimental) and completed 12 weeks (5 days/ week) of treatment running and 4 weeks detraining after 12 weeks training. Care and use of the rats were accordance with protocols approved by the pastor institute of Iran. IgG, IgM and IgA measured for 3 times [pre-test (test 1, at the beginning of training), post-test(test 2 after 12weeks of training) and detraining (test 3, 4 weeks rest after 12 weeks of training) in blood samples. Normal distribution of dependent variables was documented by use of the Kolmogorov-Smirnoff test. In case of a significant interaction T test was applied to investigate the effect of the two different tests more closely. Post hoc analyses were carried out using the Scheffe test. The level of statistical; significances was set at p<0.05. The results showed that interval training increased the ability of the humeral immune system in the experimental group with comparison of control group. In the period of detraining, it seemed that, the effect of interval training has more stability. Meanwhile, their weight decreased after 12 weeks of interval training in the experimental group.
    Keywords: Interval Training, Immunoglobulin G, M, A, Wistar old Female Rat
  • M.H.Tabatabaie, M.Goodarzi, A.Farahani, H.Asadi Page 107
    The purpose of this research was to investigate the relation between innovation and entrepreneurship in unsuccessful sport federations. These federations are selected by physical education organization annually. The study group consisted of 5 managers and 3 experts from each federation (overall 40 people), and the research's method was correlation. The results showed that there was no positive and meaningful relation between the innovation and entrepreneurship of the experts and managers of unsuccessful federations. These unsuccessful federations are: tennis federation, gymnastic federation, weightlifting federation, golf federation, and baseball federation.
    Keywords: Sport federations, Innovation, Entrepreneurship